Botox

Botox

Heb je klachten door tandenknarsen, kaakklemmen of spierspanningshoofdpijn? Meld je dan aan voor een onderzoek en therapeutische botox behandeling.

Wie zijn wij?
Wij zijn een tandheelkundige praktijk met ervaring in de algemene tandheelkunde, implantologie, cosmetische tandheelkunde, Invisalign en gnatologie.

Wat is botox?
Botox en Azzalure zijn merknamen, de werkzame stof is botulinetoxine. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt. Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 70% van de patiënten na de behandeling minder klachten heeft.

Hoe gaat een behandeling?
Je afspraak begint met een consult en onderzoek om vast te stellen waar je (pijn)klachten vandaan komen. Daarna word je behandeld met botox injecties. De behandeling wordt uitgevoerd door een tandarts opgeleid in het behandelen van pijnklachten met botulinetoxine. 

Hoe lang werkt het?
De behandeling werkt 3 à 4 maanden, daarna herstelt de spieractiviteit volledig. Na de behandeling verminderen je klachten binnen 1 à 2 weken.

Helpt botox bij mijn pijnklachten?
Weet je niet zeker of jouw pijnklachten behandeld kunnen worden? Neem gerust contact met ons op of overleg met je tandarts of huisarts.

Wat zijn de prijzen?
De dosering is afhankelijk van de ernst van de klachten, van de spierdikte en van het aantal spieren dat behandeld wordt. Gemiddeld zijn de kosten €170 per behandeling.

Wat zijn de risico’s?

  • De injecties kunnen een kortdurende pijn door de prik veroorzaken. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan.
  • Direct na de injectie kan er een klein bultje zichtbaar zijn (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Dit trekt snel weer weg (meestal binnen een half uur).
  • Een mogelijke bijwerking is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. Een tijdelijk hangend ooglid is dan het gevolg; deze bijwerking is echter uitermate zeldzaam en gaat na enige tijd vanzelf over.
  • Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. Ook deze trekken vanzelf weg.


Waar is het?
Bij Tandheelkundige Kliniek Leidschendam & Tandartspraktijk E.R. Verwer, Fazantlaan 11, 2261BS Leidschendam, info@kliniekleidschendam.nl en info@tandartsverwer.nl 070 327 42 28

Afspraak maken?
Wil je je aanmelden? Stuur dan een berichtje naar ons e-mail adres info@kliniekleidschendam.nl of info@tandartsverwer.nl met de volgende informatie:

  • Voornaam en achternaam
  • Straatnaam en nummer
  • Postcode en woonplaats
  • Mobiele nummer
  • Geboortedatum
  • Welke klachten je hebt


Neem de tijd voor een behandeling. De tijden kunnen uitlopen.

Heb je nog vragen? Dan kun je ons bellen op 070 327 42 28.

Patiënten met bruxisme

Patiënten met bruxisme en kaakgewrichtsklachten kunnen moeite hebben met praten, kauwen of gapen en pijnklachten ervaren. De exacte oorzaak is soms moeilijk te achterhalen en meestal spelen meerdere factoren een rol. Pijnklachten die hieruit voortkomen kunnen een ernstige impact hebben op de kwaliteit van leven.

Dergelijke klachten kunnen na onderzoek behandeld worden met een digitale spint en botox en/of een doorverwijzing naar een kaakfysiotherapeut.

Botulinetoxine, beter bekend als botox, wordt in de pijngeneeskunde gebruikt voor het behandelen van pijn door overmatig aanspannen van bepaalde spieren. Een botulinetoxine behandeling voor chronische migraine is in de Verenigde Staten al sinds 2010 een geregistreerde behandeling. Bruxisme, kaakgewrichtsklachten, uitstralingsklachten en spierspanningshoofdpijn kunnen ook behandeld worden met botulinetoxine.